Справа Литвиненка: британські слідчі заявляють, що їх у Росії хотіли отруїти

Справа Литвиненка: британські слідчі заявляють, що їх у Росії хотіли отруїти

Укрінформ
Британські слідчі, які вели справу про отруєння екс-агента ФСБ Олександра Литвиненка, заявили, що їх намагалися отруїти у Росії, аби завадити розслідуванню.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Як зазначається, британські офіцери, розшукуючи підозрюваних у вбивстві Литвиненка, були відряджені на два дні до Москви. Тепер один з детективів розповів, що він та його колега стали жертвами отруєння, симптоми якого були схожі на гастроентерит.

"Я пам'ятаю, як одного разу ввечері мій офіцер (колега, який подорожував з ним) скаржився на спазми у шлунку і погане самопочуття", - повідомив детектив Брайан Тарпі.

За його словами, наступного дня обидва офіцери були у Генеральній прокуратурі РФ, після чого у нього теж виникли проблеми зі шлунком.

Детективи розповіли, що за ними велося стеження, а їхні готельні номери таємно обшукали. Також зник важливий доказ - запис інтерв'ю з одним з підозрюваних.

Британські детективи зазначали, що їхньою головною метою була зустріч із підозрюваними у вбивстві Литвиненка Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном. Їм дозволили поспілкуватися з Ковтуном, який перебував у лікарні. Однак чоловік був повністю забинтований, було видно лише його очі, тому, зазначають слідчі, на його місці міг бути хто завгодно.

Як відомо, Олександр Литвиненко загинув 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

Експерт з радіації Метью Панчер, який розслідував отруєння агента російських спецслужб Олександра Литвиненка, був знайдений мертвим через п'ять місяців після поїздки до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-