Хіматака в Сирії: Британія хоче

Хіматака в Сирії: Британія хоче "значно ускладнити життя російським урядовцям"

Укрінформ
Велика Британія має намір підштовхнути Захід до введення нових санкцій відносно російського керівництва, якщо воно не припинить підтримку сирійського президента Башара Асада. 

Про це повідомляє DW з посиланням на британське видання The Times.

"Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон домагається, аби західні країни розробили "серйозні штрафні заходи" у відповідь на газову атаку, внаслідок якої загинули близько 90 осіб. Нові санкції покликані значно ускладнити життя російським урядовцям", - пише The Times.

Згідно з його інформацією, документ про санкції був підготовлений Джонсоном для зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 в італійському м. Лукка.

Напередодні постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі заявила, що не виключає посилення санкцій проти Москви і Тегерана за підтримку режиму президента Сирії Асада.

"Вважаю, ми обговоримо це питання. Вже почали його обговорювати. Наразі нічого не виключається", - підкреслила вона.

Міністри закордонних справ "великої сімки" проведуть дводенні консультації в італійському м. Лукка 10 і 11 квітня.

Раніше стало відомо, що глава Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон скасував візит до Москви, запланований на 10 квітня, через останні події у Сирії. Він підкреслив, що його країна засуджує те, що Росія продовжує захищати режим Асада навіть після нападу із застосуванням хімічної зброї проти мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-