Зустріч МЗС G7: Лондон наполягатиме на нових санкціях проти Росії

Зустріч МЗС G7: Лондон наполягатиме на нових санкціях проти Росії

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон прибув до Італії на дводенну зустріч міністрів "Групи семи" промислово розвинених країн, які планують окреме засідання присвятити кризі у Сирії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Очікується, що сирійську проблему учасники зустрічі обговорять зранку 11 квітня. Разом із членами "Групи семи" в цій частині роботи візьмуть участь міністри закордонних справ Туреччини, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Йорданії та Катару.

За словами міністра закордонних справ Італії Анджеліно Альфано, метою сирійської сесії є запобігання "небезпечній військовій ескалації" шестирічного конфлікту.

Британська газета Sunday Times повідомила 10 квітня, що Лондон наполягатиме на запровадженні нових санкцій щодо Росії, якщо та відмовиться розірвати відносини з режимом Асада.

Як повідомлялося, вночі 7 квітня військові США атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром урядових військ на заході Сирії. Такою була відповідь на хімічну атаку в місті Хан-Шейхун 4 квітня, в якій Захід звинувачує режим Асада. Союзники Вашингтона у НАТО і в регіоні висловили підтримку діям США у Сирії. Росія назвала ці дії актом агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-