Закриття найстарішої АЕС у Франції знову відкладається

Закриття найстарішої АЕС у Франції знову відкладається

Укрінформ
Уряд Франції назвав умови закриття атомної електростанції Фессенхайм, яка розташована в регіоні Ельзас неподалік кордонів з Німеччиною і Швейцарією.

Згідно з документом, опублікованим в неділю, 9 квітня, найстаріша французька АЕС буде закрита після введенням в дію нового енергоблоку на АЕС у Фламанвіллі, тобто не раніше 2019 року, передає DW.

Рада директорів французького енергетичного концерну EDF раніше вирішила, що заявка на зупинку Фессенхайма може бути подана тільки за шість місяців до запуску в експлуатацію нового реактора Фламанвілля. Французькій владі довелося врахувати це у своєму рішенні.

У Німеччині критично поставилися до рішення концерну EDF, назвавши його "великим розчаруванням", і закликали Париж подати заявку про закриття АЕС Фессенхайм якомога швидше.

У своїй передвиборній кампанії президента Франції Франсуа Олланд обіцяв зупинити роботу АЕС Фессенхайм ще до кінця 2016 року. А реактор у Фламанвіллі мав бути запущений ще 2012 року, однак при його будівництві періодично виникали нові складнощі - і він досі не введений в експлуатацію.

Рішення про припинення роботи АЕС сприятиме змінам в енергетиці, покликаним скоротити залежність Франції від атомної енергетики, сподівається міністр екології, сталого розвитку та енергетики Сеголен Руаяль. При цьому вона визнала, що це рішення може скасувати майбутній уряд, ініціювавши відповідний закон.

АЕС Фессенхайм була введена в експлуатацію в 1977 році і розташовується в зоні сейсмічної розлому за 100 кілометрів від французького Страсбурга, 25 км від німецького Фрайбурга і 40 км від швейцарського Базеля. Захисники довкілля з Франції, Німеччини та Швейцарії вже тривалий час борються за припинення роботи АЕС Фессенхайм, яка перебуває в експлуатації 40 років. На АЕС постійно відбуваються поломки і аварії, крім того, критики також вказують на ризики можливих землетрусів в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-