"Маніфестацією любові" у Стокгольмі вшанували пам’ять жертв теракту

Фото
Укрінформ
У центрі шведської столиці відбулася мирна акція проти тероризму у пам’ять про загиблих в результаті теракту 7 квітня.

Про це повідомляє DW.

"Акція під назвою "маніфестація любові" відбулася у неділю, 9 квітня, на площі Сергельсторг у центрі Стокгольма. Майданчик розташований лише за кілька сотень метрів від того місця, де 7 квітня вантажівка з терористом за кермом в'їхала у натовп, що призвело до смерті чотирьох і поранення ще 15 перехожих", - йдеться у повідомленні.

Захід, покликаний стати мирним протестом городян проти тероризму, залучив чимало жителів і гостей міста. За даними газети Aftonbladet, близько 30 тисяч осіб зазначили у Facebook, що відвідають акцію або виявили до неї інтерес. За оцінками кореспондентів видання, на площі зібралося близько 10 тисяч людей.

Учасники маніфестації вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Перед присутніми виступили політики, організатор акції - популярний блогер Дамон Расті, артисти естради. Присутні тримали в руках таблички з написами "Стокгольм у моєму серці", "Ми засуджуємо терор і насильство". Багато учасників принесли з собою свічки. До сходів біля Сергельсторг в неділю вранці принесли всі квіти, які до цього покладали до імпровізованого меморіалу на центральній вулиці Дроттнінггатан, де сталася атака.

Як повідомлялося, 7 квітня у центрі Стокгольма вантажівка в'їхала у натовп людей, після чого врізалася у вітрину магазина і загорілася. Внаслідок інциденту було поранено 15 перехожих. Поліція підтвердила також загибель чотирьох осіб, з них троє померли на місці злочину і один - пізніше в лікарні.

Фото: Kristeligt Dagblad, Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-