Обвал будинку в Польщі: кількість жертв збільшилася, на місце прибула глава уряду

Обвал будинку в Польщі: кількість жертв збільшилася, на місце прибула глава уряду

Укрінформ
Через обвал cтарого двоповерхового будинку у місті Свебодзіце Нижньосілезького воєводства на південному заході Польщі загинуло не менше шести осіб, триває рятувальна операція.

На місце події прибули глава польського уряду Беата Шидло і міністр внутрішніх справ Маріуш Блащак, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомляють польські рятувальники, загину двоє дівчат шкільного віку, двоє чоловіків і жінка. Зараз триває ідентифікація останньої, шостої жертви трагедії.

Рятувальна операція триває вже 12 годин, в ній беруть участь понад 140 рятувальників.

Шидло на місці трагедії заявила, що рятувальна операція триватиме до кінця, аби упевнитися, що під завалами вже більше нікого немає.

Вона також повідомила, що діти, які втратили батьків в результаті обвалу будинку, отримають спеціальну допомогу від держави.

Глава МВС зазначив, що під завалами, ймовірно, вже нікого немає, але рятувальна операція триватиме цілу ніч, аби упевнитися в цьому на 100%.

Як інформувало агентство, рятувальники змогли врятувати з-під завалів чотирьох осіб. Їх було доправлено до реанімації, стан одного з них є вкрай важким.

Загалом, у будинку проживало 18 осіб. Обвал трапився о десятій ранку за київським часом. В результаті трагедії будинок зруйновано на 80%. За попередньою інформацією, причиною обвалу будинку міг бути вибух газу.

Свої співчуття і слова підтримки на адресу постраждалих висловили президент Польщі Анджей Дуда і маршалок Сенату Станіслав Карчевський.

Фото: Твіттер Канцелярії прем'єр-міністра Польщі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-