Канада вирішила відмовитися від електронного голосування

Канада вирішила відмовитися від електронного голосування

Укрінформ
У рамках реформування виборчої системи Канада вирішила відмовитися від запровадження електронного голосування через побоювання щодо зламу системи.

Про це йдеться у відповіді міністра демократичних інституцій Канади Каріни Гоулд на звіт спеціального парламентського комітету, що вивчав питання реформування виборчої системи.

«Наразі ми не запроваджуватимемо електронне голосування. Хоча канадці вважають, що онлайн голосування на федеральних виборах мало б позитивний ефект на явку виборців, підтримка  цієї ідеї залежить від гарантій того, що це не створить додаткових безпекових ризиків. Ми згодні із цим», - написала Гоулд.

Вона додала, що Канада також не робитиме голосування обов’язковим для громадян. «Ми не робитимемо голосування обов’язковим, але уряд вживатиме заходи, направлені на заохочення більшої участі громадськості та підвищення явки виборців на федеральних виборах», - зазначається у документі.

Зазначимо, що голосування на виборах із 1924 року є обов’язковим у Австралії. Кожен виборець, який не проголосував, зобов’язаний пояснити це належним чином або заплатити штраф у 20 дол. На минулих федеральних виборах у Австралії явка склала 95%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-