Німецькі війська не братимуть участі в ударах по армії Асада - міністр оборони ФРН

Німецькі війська не братимуть участі в ударах по армії Асада - міністр оборони ФРН

Укрінформ
Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн заявила, що Бундесвер не братиме участі в ударах по сирійській армії.

Про це повідомляє DW.

"Наша головна мета - "Ісламська держава", - сказала міністр у п'ятницю, 7 квітня, в ефірі першого каналу німецького телебачення ARD. 

За її словами, німецькі літаки "Торнадо" братимуть участь виключно в операціях проти ісламістів, зокрема збиратимуть розвідувальні дані.

У свою чергу голова комітету Бундестагу із закордонних справ Норберт Реттген заявив, що ракетні удари США по Сирії - "правильна дія", яка, втім, не може стати стратегією. "Уперше вдалося змусити сирійського президента Башара Асада заплатити. Можливо, це відлякає його (від подібних дій. - Ред.) у майбутньому", - зазначив він в ефірі німецького мовника Phoenix.

Міністр закордонних справ сусіднього Люксембурга Жан Ассельборн зазначив, що дії США не мають стати підставою для втягнення Північноатлантичного альянсу у сирійське протистояння. "У жодному разі, - наголосив він в інтерв'ю газеті Die Welt. - Це мало б руйнівні наслідки".

Як відомо, у ніч проти п'ятниці американські військові сили завдали ракетного удару по сирійському аеродрому Шайрат у провінції Холмс у відповідь на смертельну хімічну атаку режиму Асада 4 квітня у містечку Хан-Шейхун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-