Мінфін США попередив про

Мінфін США попередив про "максимально ефективні" санкції проти Сирії

Укрінформ
Міністр фінансів США Стів Мнучин заявив, що Сполучені Штати найближчим часом планують оголосити про нові економічні санкції проти Сирії.

"Ми очікуємо, що це (санкції. - Ред) матиме той вплив, що припиниться ведення з ними бізнесу. Ці санкції дуже важливі, і ми застосуємо їх максимально ефективно", - наводить його слова Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, Президент США Дональд Трамп заявив, що змінив своє особисте ставлення до подій в Сирії та ролі в них Башара Асада після того, як побачив звіти про масову загибель мирних громадян, у тому числі дітей, від застосування режимом бойових хімічних речовин.

Військові кораблі США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат, звідки здійснювалася хімічна атака. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції.

Голова Комітету Сенату США з питань Збройних сил сенатор Джон Маккейн висловив сподівання, що ракетний удар по авіабазі сирійських урядових сил стане лише початком відходу Вашингтона від "провальної політики в Сирії".

США в ООН назвали ракетний удар по сирійській авіабазі "дозованим кроком", звинуватили Росію та Іран у підтримці Асада й попередили, що одним ударом може не завершитись, якщо не буде знайдено політичного рішення.

Крім США, різний формат економічних санкцій против Сирії запровадили і оновлюють з 2011 року також Євросоюз і Ліга арабських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-