Польська опозиція не змогла відправити у відставку уряд Шидло

Польська опозиція не змогла відправити у відставку уряд Шидло

Укрінформ
У Сеймі Польщі опозиція в п'ятницю не змогла відправити у відставку уряд Беати Шидло.

За відставку чинного польського уряду проголосували 174 депутати, проти було 238 законодавців, а четверо депутатів утрималися, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За відставку уряду проголосували депутати опозиційних партій "Громадянська платформа" (РО), "Сучасна" і Польська селянська партія. Проти відставки виступили партійні колеги членів уряду - депутати "Права і Справедливості" (PiS), а депутати угруповання Kukiz’15 не брали участі у голосуванні.

Голосування за вотум недовіри щодо уряду Шидло відбувалося на підставі відповідної ініціативи РО у контексті березневого саміту ЄС, під час якого глава польського уряду Беата Шидло відмовилася підтримати кандидатуру Дональда Туска на посаду президента Євроради.

Перед голосуванням у Сеймі відбулася дискусія, під час якої лідер РО Гжегож Схетина звинуватив PiS у нищенні системи правосуддя країни, назвавши уряд Шидло найгіршим з 1989 року. Він також порівняв правління PiS з владою Володимира Путіна в Росії. Тим часом, Шидло підкреслила, що поляки дали правлячій партії мандат, відтак PiS проводить системні зміни у країні. Лідер PiS Ярослав Качинський під час дискусії підкреслив, що його партія не відмовиться від відновлення життя в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-