Медведєв: Дії Трампа - на межі бойових зіткнень з Росією

Медведєв: Дії Трампа - на межі бойових зіткнень з Росією

Укрінформ
Російський прем'єр Дмитро Медведєв обурився ракетним ударом США по аеродрому сирійських військ і заявив, що дії адміністрації Трампа поставили Штати на грань бойових дій з РФ.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Все. Залишки передвиборчого туману розсіялися", - пише російський прем'єр.

За його словами, замість розтиражованої тези про спільну боротьбу з головним ворогом ІДІЛ адміністрація Трампа довела, що буде вести запеклу боротьбу із "законним урядом Сирії".

При цьому Медведєв назвав дії США такими, що суперечать нормам міжнародного права, і заявив, що Штати діяли без схвалення ООН: "З порушенням власних процедур, що встановлюють необхідність попереднього повідомлення Конгресу про військової операції, яка не пов'язана з нападом на США. На межі бойових зіткнень з Росією".

"Ніхто не перебільшує цінності передвиборних обіцянок, але все ж є межі пристойності. За ними – абсолютна недовіра. Що зовсім сумно для наших вкрай зіпсованих відносин", - написав Медведєв.

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що зробила у вівторок повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили "завод і склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка у середу заблокувала ухвалення резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Фото: Комерсант

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-