Росія призупинила підписаний з США меморандум щодо Сирії

Росія призупинила підписаний з США меморандум щодо Сирії

Заява
Укрінформ
Росія призупинила дію меморандуму про запобігання інцидентів США в Сирії після американської атаки на сирійську авіабазу.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Російська сторона припиняє дію Меморандуму про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій в Сирії, укладеного з США. Закликаємо Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання для обговорення ситуації", - йдеться в заяві.

Росія і США ухвалили меморандум із безпеки польотів у Сирії в жовтні 2015 року. Цей документ регламентує дії всіх літаків і безпілотників в повітряному просторі Сирії.

Після того, як угода почала діяти, Росія і США співпрацювали по каналах цілодобового оперативного зв'язку. Країни також домовилися про надання допомоги один одному при виникненні кризових ситуацій.

Як повідомлялося, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадкові смуги, літаки і заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей в результаті хімічної атаки в провінції Ідліб.

Сирія заперечує, що вчинила у вівторок повітряний удар по місту Хан-Шейхун із застосуванням хімічної зброї. Водночас Сирія заявляє, що хімічне отруєння настало через те, що її літаки знищили "завод та склад хімічної зброї терористів", як Дамаск називає всіх своїх супротивників. Цю версію підтримує Росія, яка в середу заблокувала прийняття резолюції Ради безпеки ООН з приводу цього хімічного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-