Міноборони Болгарії хоче узаконити натівські війська на своїй території

Міноборони Болгарії хоче узаконити натівські війська на своїй території

Укрінформ
Міністерство оборони Болгарії оприлюднило законопроект про перебування на території країни іноземних військ, у тому числі представників союзницьких сил НАТО.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з опублікованим на офіційному сайті Міноборони документом, військовослужбовці збройних сил НАТО і члени їх сімей при в'їзді до Болгарії звільняються від митних і прикордонних зборів, а також від проходження процедури реєстрації іноземців.

Під час перебування на території Болгарії війська НАТО, а також цивільний персонал будуть забезпечені безкоштовною медичною допомогою.

У Міністерстві оборони Болгарії підкреслили, що законопроект було розроблено відповідно до взятих на себе зобов'язань перед Північноатлантичним альянсом.

Упродовж подальших 15 днів законопроект мають обговорити з представниками громадянського суспільства, після чого його буде передано в уряд для затвердження.

Уперше в історії Болгарії тимчасовий уряд виніс на обговорення законопроект за відсутністю діючого парламенту (новообраний склад парламенту Болгарії ще не затверджений Конституційним судом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-