ООН закликає до 72-годинного перемир'я у Сирії

ООН закликає до 72-годинного перемир'я у Сирії

Укрінформ
ООН закликала США, Росію, Туреччину та Іран сприяти введенню триденного гуманітарного перемир'я у Сирії.

Про це сказав спеціальний представник спецпосланця ООН по Сирії Ян Егеланн за підсумками чергового засідання цільової групи з гуманітарного доступу в Сирію у Женеві, повідомляє Anadolu.

"Нам потрібне "зелене світло" для гуманітарного плану ООН на квітень-травень, щоб дістатися до одного мільйона осіб. І нам це треба найближчими днями", - сказав Егеланн.

За його словами, на засіданні ООН звернулася до країн Міжнародної групи підтримки Сирії, зокрема до США, а також до Росії та Туреччини як держав-гарантів дотримання режиму припинення вогню із закликом надати доступ для доставки гуманітарної допомоги.

Спецпредставник повідомив, що проводиться розслідування щодо виявлення тих, хто стоїть за хіматакою у сирійському Ідлібі.

Війна, внаслідок якої діти гинуть від хімічної зброї, - огидна, відзначив Егеланн.

Як повідомлялося, внаслідок застосування режимом Асада хімічної зброї у населеному пункті Хан Шейхун провінції Ідліб 4 квітня загинуло понад 100 мирних жителів, постраждали ще 500 осіб, в основному діти.

Війна у Сирії розпочалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли у збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, у ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були вимушені покинути свої домівки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-