Влада Німеччини погрожує соцмережам мільйонними штрафами

Влада Німеччини погрожує соцмережам мільйонними штрафами

Укрінформ
Уряд ФРН схвалив законопроект, згідно з яким соцмережі можуть карати штрафами у розмірі до 50 млн євро за невиконання зобов'язань щодо видалення забороненого контенту, наприклад, коментарів, спрямованих на розпалювання ненависті.

Законопроект, підготовлений міністром юстиції ФРН Хайко Масом, зобов'язав соцмережі видаляти явно заборонений контент, повідомляє DW.

"Ми більше не можемо мириться з тим, що компанії у ФРН не дотримуються закону", - заявив глава німецького Мін'юсту.

Он підкреслив, що на добровільній основі соцмережі роблять дуже мало для видалення коментарів з пропагандою ненависті.

У зв'язку з цим соціал-демократичний політик навів дані, згідно з якими Twitter видаляє лише 1 відсоток такого контенту, а Facebook - значно менше як половину. Лише YouTube видаляє до 90 відсотків заборонених матеріалів.

Схвалений урядом ФРН законопроект, однак, враховує заперечення критиків: так, на відміну від початкового варіанту документа, одноразові порушення не вважатимуться злочином, тому штрафи за такі одиничні порушення не накладатимуться.

Раніше керівництво соцмереж, галузеві союзи і правозахисники висловлювали побоювання, що соцмережі, побоюючись штрафів, видалятимуть забагато матеріалів, що обмежить свободу слова в інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-