Під Вашингтоном розбився винищувач F-16

Під Вашингтоном розбився винищувач F-16

Фото, відео
Укрінформ
Бойовий винищувач F-16 розбився в середу біля військової авіабази Ендрюс, яка є постійним місцем дислокації літака президента Сполучених Штатів.

Про це повідомив у середу телеканал Fox News із посиланням на представників американських ВПС.

"Військовий винищувач, який злетів з аеродрому Об'єднаної авіабази Ендрюс в середу вранці, розбився приблизно в двох милях (близько трьох кілометрів – ред.) на південь", - зазначається в повідомленні.

Як уточнили джерела у військовому відомстві, йдеться про винищувач F-16, що належить Національній гвардії столичного округу. Авіакатастрофа сталася на південь від району Нешинал Харбор, що межує з Вашингтоном та відноситься до штату Мериленд.

Пілот встиг катапультуватися, але при цьому він отримав травми та був доставлений до місцевого шпиталю. Про його стан досі невідомо.

"Пілот катапультувався в безлюдному місці. Більше інформації буде оприлюднено, як тільки це буде можливо", - зауважив телеканалу офіційний представник ВПС США.

Починаючи з терактів 11 вересня 2001 року, принаймні один винищувач F-16 завжди перебуває у 8-хвилинній готовності на зліт у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Авіабаза Ендрюс є постійним місцем базування "борту номер один" – літака Президента Сполучених Штатів. Ця база також часто використовується для зустрічей іноземних делегацій, які прибувають до Вашингтона з візитами на урядових літаках.

Фото: fox5dc.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-