Кадирову належить один із найшикарніших бізнес-джетів у світі - ЗМІ

Кадирову належить один із найшикарніших бізнес-джетів у світі - ЗМІ

Укрінформ
До десятиліття перебування при владі в Чечні Рамзана Кадирова телеканал «Дождь» опублікував розслідування про ймовірний супер-джет правителя Чечні за - 80 млн дол.

Матеріал розміщений на сайті «Дождя».

«Кадиров ніколи не визнавав, що користується приватним літаком, але, якщо простежити за його публікаціями в соціальних мережах, виявиться, що глава Чечні це не особливо приховував. Фото і відео бізнес-джета нерідко з'являються в його інстаграмі. Номер борту глава Чечні не афішував. На одному з авіафорумів Кадирову приписується борт з номером VQ-BVQ. За даними трекінгових сайтів, цей номер дійсно належить бізнес-джету Airbus A319-133», - йдеться в повідомленні.

Графік переміщення цього бізнес-джета також співпадає з перельотами Рамзана Кадирова і близьких йому людей.

Фото: Тімоті/instagram

Ціна Airbus ACJ319, за даними спеціалізованих сайтів, може досягати 80 млн дол. Цей бізнес-джет - один з найшикарніших приватних літаків. У нього найпросторіший салон у світі серед літаків бізнес-класу. У літаку обладнані гостина, спальна кімната, офіс, ванна кімната, переговорна на 12 осіб з великим рідкокристалічним дисплеєм і засобами спеціального зв'язку.

На сьогодні літаком управляє російська компанія «ВіпДжет». Це підтвердив «Дождю» її гендиректор Андрій Горохов: «Ми управляємо цим літаком, не маючи у власності ні літака, ні екіпажу». Компанія, що управляє, займається техобслуговуванням літака, забезпеченням кожного рейсу, підготовкою екіпажу, страхує його тощо. За словами Горохова, тільки послуги його компанії коштують власникові не менш як 10 тисяч євро на місяць, не рахуючи витрат на паливо і техобслуговування. Заправка паливом на один політ також коштує декілька десятків тисяч євро. Горохов відмовився назвати власника літака. 

За даними сайту flightaware.com, цей літак належить компанії Edelweiss Avia Ltd. Компанія з такою назвою знаходиться в офшорній зоні - в офіційному реєстрі юридичних осіб Бермудських островів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-