Заходу слід припинити політику загравання з Росією - австралійський експерт

Заходу слід припинити політику загравання з Росією - австралійський експерт

Укрінформ
Спровокований і підтримуваний Росією збройний конфлікт з Україною виніс на порядок денний питання ефективності сьогоднішньої політики Заходу щодо Росії.

Таку думку під час відкритої лекції на тему "Росія і криза у західному політичному процесі прийняття рішень", яка відбулася в Австралійському національному університеті, висловив експерт і дипломат Бобо Ло, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Політика загравання та подвійних стандартів щодо путінської Росії, включаючи події в Україні, оголила кричущі проблеми у процесі прийняття рішень західним світом. Якщо ми не відмовимося від неї, то втратимо не лише Україну, Європу, а й систему західних цінностей", - наголосив спікер.

Професор Ло вважає, що в основі проблем формування західної політики щодо Росії лежить помилковість застосування шкали цінностей. Питання перетворення Росії на нормальну державу трактується заходом і Росією по-різному. Для Заходу це новий початок на основі поваги до міжнародних норм, а для РФ – відновлення колишньої мілітарної могутності.

За словами лектора, намагання залучити Росію до вирішення проблем, які вона сама ж створила, сприймається російським режимом не як акт доброї волі, а як слабкість і переконання у власній правоті. Крім того, реальний потенціал Росії щодо її внеску у спільну справу значно перебільшений. Одна справа руйнувати, підривати і дестабілізувати ситуацію, а інша - сприяти врегулюванню чи вирішенню проблеми. Адже насправді Росія не має, що запропонувати ні своїм сусідам, ані світові.

Лицемірність і подвійні стандарти, які сьогодні стали нормою міжнародної політики, погіршують ситуацію, оскільки грають на руку авторитарних режимів і роблять вразливими західні демократії.

Якщо світ, включаючи Австралію, відверто і дієво не засудить політику путінського режиму, не поставить політику цінностей вище політики оманливого прагматизму, то невдовзі західний світ зникне і утвориться нова реальність, заснована на інших - недемократичних принципах, наголосив експерт.

На думку професора, сьогодні від кожної країни залежить те, чи стане "путінізм" моделлю, чи буде засуджений і відкинутий.

Бобо Ло - колишній австралійський дипломат, сьогодні незалежний аналітик, асоційований професор Інституту Лоуї (Сідней), директор Російсько-китайських програм у Центрі Європейських реформ, експерт програми "Росія і Євразія" у британському Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House), автор декількох книг про геополітику і роль Росії. Одна з останніх робіт - "Росія і новий світовий безлад".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-