Іспанія конфіскує майно дядька Асада, підозрюваного у відмиванні грошей

Іспанія конфіскує майно дядька Асада, підозрюваного у відмиванні грошей

Укрінформ
Високий суд Іспанії розпорядився конфіскувати майно дядька президента Сирії Башара Асада, вартість якого становить мільйони євро, у справі про відмивання грошей.

Про це повідомляє Reuters.

«Магістрат Хосе-де-ла-Мата ухвалив рішення про конфіскацію будинків відпочинку, автостоянок, розкішних квартир і сільських садиб на півдні Іспанії на суму 691 млн євро ($ 736 млн)», - йдеться у заяві Верховного суду.

Французькі слідчі, які підозрюють Ріфата Асада у незаконному придбанні нерухомості у Франції, виявили, що йому належить нерухомість на таких іспанських туристичних курортах, як Пуерто Банус і Марбелья.

Повідомляється, що зі слідством співпрацюють й інші європейські країни.

Як відомо, Ріфад Асад був віце-президентом Сирії за часів президентства свого брата Хафеза. У 1980-х роках останній вигнав брата з країни, побоюючись держперевороту. За інформацією ЗМІ, є підстави вважати, що тоді Ріфаду Асаду були передані $ 300 млн з сирійської держскарбниці, завдяки чому він зміг влаштуватися у Франції, де в 1984 році почав скуповувати нерухомість.

Відкрите французьким урядом розслідування дозволило встановити, що Ріфад Асад навмисно приховав витік держкоштів, відмивання грошей в кримінальній організації. Зазначається, що він вкладав держкошти в придбання нерухомості у Франції, Кюрасао, Ліхтенштейні та Люксембурзі. У Франції вартість його нерухомості оцінюється приблизно в 90 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-