Польща вимагає від Росії майже 2 мільйони за оренду у Варшаві

Польща вимагає від Росії майже 2 мільйони за оренду у Варшаві

Укрінформ
Росія має заплатити Польщі 7,6 млн злотих (1,9 млн дол.) за оренду будинку на одній з центральних вулиць Варшави упродовж 2012-2015 років.

Таке рішення прийняв окружний суд у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу.

Сторона відповідача (Росія) не з'явилася на судове засідання, а тому суд погодився на аргументи позивача (держказначейство Польщі). Вирок не набув чинності і може бути оскаржений.

Це не перша справа, яка розглядається в польських судах щодо оренди росіянами майна у Варшаві, а також у Гданську.

В листопаді минулого року окружний суд у Варшаві прийняв рішення, що Росія має виплатити Польщі 7,8 млн злотих (2 млн дол.) за оренду іншого будинку у Варшаві. У цьому випадку Росія також не хоче виконувати рішення суду.

Росія використовує у Польщі більше десяти об'єктів нерухомості у Варшаві та інших польських містах. Частина з них є у власності РФ, а частину вона орендує. Кілька будинків вона орендує легально, маючи діючі угоди про оренду. Натомість частину, за твердженням польської сторони, росіяни використовують нелегально, не маючи актуальних угод. Польська сторона періодично вимагає від російської погасити заборгованість, або віддати майно, яке вона використовує.

У свою чергу арбітражний суд у Санкт-Петербурзі в 2015 році наказав генконсульству Польщі в цьому місті звільнити займане приміщення і заплатити заборгованість у розмірі 74,3 млн рублів. Польська сторона не визнає цього вироку і вважає, що він суперечить міжнародному праву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-