У Парижі посилили заходи безпеки після теракту в Пітері

У Парижі посилили заходи безпеки після теракту в Пітері

Укрінформ
У паризькому регіоні посилено заходи безпеки на транспорті у зв'язку з терактом у Санкт-Петербурзі.

Про це йдеться в комюніке МВС, поширеному у понеділок увечері, повідомляє RFI.

«Після подій, що відбулися в метро Санкт-Петербурга, і з міркувань безпеки, міністр внутрішніх справ Маттіас Фекл прийняв рішення посилити заходи безпеки на транспорті в регіоні Іль-де-Франс», - йдеться в документі.

Повідомляється, що після того, як стало відомо про теракт в метро Санкт-Петербурга, французька влада негайно ввела додаткові патрулі у столичному регіоні, зокрема в метро і на залізничних вокзалах. Патрулювання проводять поліція, жандарми і військові.

«У контексті надзвичайно високої терористичної загрози уряд продовжує вживати всіх необхідних заходів для захисту громадян», - йдеться в комюніке МВС.

Як відомо, після паризьких терактів 13 листопада 2015 року у Франції діє режим надзвичайного стану, в рамках якого вже введені безпрецедентні заходи безпеки.

3 квітня близько 14:40 у вагоні поїзда на перегоні між станціями метро "Технологічний інститут" та "Сінна площа" в Санкт-Петербурзі стався вибух невстановленого вибухового пристрою.

Пізніше на станції метро "Площа Повстання" виявили і знешкодили другий вибуховий пристрій. Бомбу було начинено елементами ураження.

За останніми даними, в результаті теракту загинули 14 людей. У Петербурзі оголошено триденний траур.

У свою чергу спецслужби Киргизстану підтверджують, що ймовірним виконавцем теракту в метро Санкт-Петербурга є уродженець цієї республіки, громадянин Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-