Іспанія підтримає незалежність Шотландії

Іспанія підтримає незалежність Шотландії

Укрінформ
Іспанія відмовилася від планів виступати проти незалежності Шотландії на тлі ескалації конфлікту з великою Британією щодо майбутнього Гібралтару.

Про це пише Telegraph.

Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастис заявив, що його уряд не буде блокувати бажання Шотландії вступити до Європейського Союзу.

Раніше британський міністр оборони Майкл Феллон заявив, що Великобританія готова оголосити війну, щоб захистити суверенітет Гібралтару.

Раніше парламент Шотландії схвалив референдум про незалежність, який повинен був відбудуться восени 2018 року і навесні 2019 року, однак уряд Британії відмовив Шотландії.

Нагадаємо: 31 березня в Брюсселі був оприлюднений проект основних напрямів, в яких слід вести переговори з Лондоном про вихід Великобританії з ЄС. Згідно з цим документом, Іспанія отримує право вето стосовно рішень, що зачіпають Гібралтар. У Лондоні та на Гібралтарі це сприйняли з великим невдоволенням, в Мадриді – із задоволенням.

Британська заморська територія Гібралтар з населенням близько 32 тисяч осіб займає невеликий півострів, що відокремлює Середземне море від Атлантичного океану. У 1713 році Іспанія за Утрехтським мирним договором передала цю територію Великобританії, але з тих пір неодноразово висловлювала свої претензії на неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-