США не хочуть бачити Асада сирійським лідером - Гейлі

США не хочуть бачити Асада сирійським лідером - Гейлі

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі підтвердила попередню позицію Вашингтона щодо недопустимості подальшого перебування Башара Асада на найвищому керівному посту в Сирії, оскільки він є "військовим злочинцем".

Про це вона заявила в понеділок під час прес-конференції з нагоди головування США в Раді Безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми так не думаємо, що люди (в Сирії – ред.) хочуть, щоб Асад залишався й надалі. Ми не вважаємо, що він є тим, кого хоче бачити народ", - зазначила американський дипломат.

Таким чином вона прокоментувала нещодавні заяви речника президента США Шона Спайсера про те, що потрібно змиритися з політичним лідерством Асада в країні та дати право вирішувати його долю сирійському народу.

Гейлі підкреслила, що Сполучені Штати не відчувають "любовних почуттів" до Асада й неодноразово чітко заявляли про це.

"Ми вважаємо, що він протягом тривалого часу був перешкодою для миру. Він - військовий злочинець. Те, що він зробив по відношенню до свого народу, є огидним", - наголосила постійний представник США при ООН.

Нагадаємо: під час брифінгу минулої п'ятниці речник Білого дому Шон Спайсер звинуватив попередню команду в Білому домі в тому, що вона не скористалася рядом можливостей і довела ситуацію в Сирії до нинішнього стану.

Також він запропонував змиритися з тим, що Асад є політичним лідером у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-