Канада готується до важливих перемовин із РФ щодо Арктики

Канада готується до важливих перемовин із РФ щодо Арктики

Укрінформ
Міністри закордонних справ Канади та РФ Христя Фріланд і Сергій Лавров планують у травні провести двосторонню зустріч для обговорення взаємодії в Арктиці.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповіла журналістам сама Христя Фріланд

«У травні США прийматимуть на Алясці міністрів Арктичної ради. Думаю, Сергій Лавров буде присутній на цьому форумі, що стане цінною нагодою для усіх арктичних держав обговорити спільні інтереси. Я буду готова провести двосторонню зустріч із Лавровим, якщо нам обом вдасться знайти час», - сказала Фріланд.

Вона додала, що останнім часом вже двічі особисто зустрічалася із керівництвом Росії: у листопаді в Перу та у лютому - в Бонні.

Нагадаємо: Христі Фріланд ще з 2014 року заборонено в’їзд до Росії. Після призначення її главою МЗС Канади, РФ запропонувала позбавити її статусу персони нон грата в обмін на зняття канадських санкцій, однак Фріланд відхилила цю пропозицію.

Довідково. Арктична рада – міжурядовий форум високого рівня, який займається питаннями країн Арктики. Рада має 8 членів: Канада, Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Росія, Швеція та США, а також ряд країн-спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-