Amnesty визнала затриманих 26 березня на мітингах в Росії в'язнями совісті

Amnesty визнала затриманих 26 березня на мітингах в Росії в'язнями совісті

Укрінформ
Правозахисна організація Amnesty International (AI) визнала в'язнями совісті затриманих 26 березня співробітників Фонду боротьби з корупцією (ФБК) і усіх заарештованих на мітингах мирних протестувальників.

Про це повідомляє DW.

"Всі вони є в'язнями совісті і мають бути негайно і беззастережно звільнені", - заявила організація у своєму прес-релізі, поширеному у п'ятницю, 31 березня.

"Головна причина, через яку співробітники та волонтери ФБК зазнали переслідувань, - організація трансляції з мітингів в країні в умовах інформаційного бойкоту з боку федеральних ЗМІ та антикорупційні розслідування фонду", - заявив глава представництва Amnesty International в Росії Сергій Нікітін.

За його словами, члени команди Навального опинилися під арештом за спробу скористатися своїми правами на свободу вираження поглядів та мирних зібрань.

"Не виключено, що атака на ФБК мала своєю метою не тільки прямий підрив діяльності фонду, а  й з'ясування джерел його інформації", - додав Нікітін, попередивши, що можуть піддатися переслідуванням і ті, хто допомагав виявляти факти корупції.

Водночас і мирні протестувальники, заарештовані на акціях 26 березня, постраждали лише за "спробу реалізації свого права на свободу мирних зібрань". AI вимагає їх негайного звільнення.

Як повідомлялося, в Москві, як і в інших 80 містах Росії, 26 березня пройшла акція проти корупції, на яку московська влада відмовилися дати дозвіл. За даними правозахисників, понад 1000 осіб було затримано. При цьому поліція багаторазово застосовувала насильство до учасників мирної акції протесту.

Фото: DW/V.Ryabko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-