Британія про гібридну загрозу Росії: Противник має знати, що ми відреагуємо

Британія про гібридну загрозу Росії: Противник має знати, що ми відреагуємо

Укрінформ
На тлі посилення останнім часом загроз гібридної війни з боку РФ Велика Британія розробила комплексний підхід для реагування на них та запевнила, що всі дії противника не залишаться без відповіді.

З такою заявою виступив під час засідання РБ ООН у п'ятницю постійний представник Великої Британії при ООН посол Меттью Райкрофт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні реагувати на цю складну загрозу у сфері безпеки так, як ми не робили цього раніше. В Об'єднаному Королівстві ми намагаємося організувати наші зусилля по трьох напрямах: виявлення ворожої діяльності, супротив і протидія", - зауважив британський дипломат.

За його словами, виявити та встановити ворожі дії – це досить непростий крок, оскільки вони заперечуються та мають подвійний сенс і застосовуються одразу по кількох напрямах, тому на все потрібно мати докази. "Але противник має знати, що ми його викриємо та відреагуємо", - підкреслив представник Британії.

Що стосується супротиву, то, за його словами, потрібно зміцнювати оборону та посилювати вразливі місця. У тому числі, необхідно створювати умови, щоб уникати впливу ворожої пропаганди. "Противник часто вважає, що відкриті демократичні суспільства більш уразливі для підривної діяльності. Навпроти, присутність вільних ЗМІ у відкритих суспільствах мають більше можливостей виявляти брехню", - зазначив Райкрофт.

Він також звернув увагу на протидію кібератакам: "Ми готові застосувати всі свої політичні, економічні, дипломатичні та військові ресурси для того, щоб належним чином, і пропорційно, і законно реагувати на них".

Водночас британський представник зазначив, що для більш ефективного протистояння гібридним загрозам міжнародні зусилля необхідно об'єднати. "Як у випадку з іншими загрозами, єдність дасть нам кращі можливості, ніж якщо ми протистоятимемо йому поодинці", - підкреслив постійний представник Великої Британії при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-