Уряд Білорусі відмовився визнавати борг за російський газ

Уряд Білорусі відмовився визнавати борг за російський газ

Укрінформ
У Білорусі вважають неконструктивною заяву міністра енергетики Росії Олександра Новака про переговори з питань газу.

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на прес-секретаря прем'єр-міністра Білорусі Владислава Сичевича.

"Що стосується заяв глави Міненерго Олександра Новака про неготовність Білорусі погасити так званий борг перед Росією за газ, то білоруська сторона не розглядає ці кошти як борг", - наголосив він.

Як зазначається, вчора у ряді ЗМІ була опублікована інформація із заявами міністра енергетики Росії Олександра Новака за підсумками переговорів прем'єр-міністрів Білорусі і Росії. "Зокрема, пан Новак відзначив недостатньо конструктивну позицію Мінська з газового спору. В зв'язку з цим вважаємо неконструктивною заяву міністра, яка не відповідає тому, що насправді обговорювалося на зустрічі, - сказав Сичевич. - Така заява більше схоже на пропаганду, ніж на констатацію фактів".

Білоруська сторона не раз заявляла, і зараз заявляє про зацікавленість у швидкому вирішенні ситуації, що склалася. "При цьому білоруська сторона наполягає або на безумовному виконанні підписаної в листопаді 2011 року міжурядової угоди з ціноутворення на газ і супутньої нормативно-правової бази, або на узгодженні сторонами взаємоприйнятних змін у названу угоду", - додав Сичевич.

За підсумками зустрічі, що відбулася вчора, сторони домовилися продовжити переговори в конструктивному ключі для досягнення взаємоприйнятного результату, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-