Кишинів і Тирасполь наполягають на проведенні переговорів у форматі «5+2»

Кишинів і Тирасполь наполягають на проведенні переговорів у форматі «5+2»

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон і лідер невизнаної Придністровської молдавської республіки Вадим Красносельський направлять Діючому голові ОБСЄ, міністру закордонних справ Австрії Себастьяну Курцу лист з пропозицією провести найближчим часом переговори у форматі «5+2».

Про це повідомив лідер невизнаного Придністров'я за підсумками своєї зустрічі з президентом Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Ми домовилися звернутися до Діючого голови ОБСЄ, главі МЗС Австрії Себастьяна Курца з пропозицією скликати засідання у форматі «5+2» найближчим часом», - повідомив Красносельський.

У рамках переговорів Придністров'я планує обговорити питання відкриття спільних молдавсько-українських контрольно-пропускних пунктів на центральній (придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону, зокрема, на КПП «Кучургани».

Кишинів і Тирасполь домовилися про врегулювання питання функціонування шкіл з румунською мовою навчання, що працюють на території Придністров'я, про спільну обробку сільськогосподарських земель на спірній території Дубоссарського району, а також про максимальне спрощення міграційних процесів з боку Придністров'я.

Красносельський підкреслив також, що Придністров'я припиняє кримінальні справи стосовно десяти посадових осіб Молдови.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив про готовність Кишинева і Тирасполя реалізувати (за фінансової підтримки міжнародних донорів) спільні проекти з реабілітації двох міжнародних автомобільних трас – «Кишинів-Одеса» (до КПП «Кучургани») і «Кишинів-Платонове».

Зустріч Ігоря Додона і Вадима Красносельського пройшла в заміській резиденції молдавського президента в селі Холеркани Дубоссарського району.

Чергова зустріч між Додоном і Красносельським, за словами президента Молдови, пройде в травні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-