"Червоні" Молдови не хочуть втрачати депутатську недоторканність

Укрінформ
Депутати парламенту Молдови від Партії соціалістів і Партії комуністів не голосуватимуть за законопроект про позбавлення народних обранців депутатської недоторканності.

Про це вони заявили під час обговорення в парламенті законопроекту про внесення змін до Конституції і про позбавлення депутатів недоторканності, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Цей законопроект не був наданий для експертизи в Венеціанську комісію. Крім того, позбавлення депутатів недоторканності суперечить політичному плюралізму і незалежності депутата", - заявив депутат від Партії соціалістів Васіле Боля.

На думку незалежного депутата Валерія Гілецького, ухвалення цього закону призведе до зловживань з боку правоохоронних органів по відношенню до народних обранців.

Представник правлячої коаліції, депутат від Демократичної партії Серджиу Сирбу в свою чергу заявив, що депутати повинні проголосувати за цей документ, і їм нічого боятися, якщо, звичайно, у народних обранців "немає проблем з законом".

Крім правлячої коаліції законопроект підтримали і депутати від опозиційної Ліберально-демократичної партії.

Більшістю голосів парламентарі схвалили все ж законопроект, однак для його затвердження в остаточному читанні потрібні голоси так званої конституційної більшості, тобто за закон повинні проголосувати 61 депутат із 101. Правляча ж коаліція має лише 56 депутатських мандатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-