Вишеградська група не погодиться на примусовий розподіл біженців між країнами ЄС

Вишеградська група не погодиться на примусовий розподіл біженців між країнами ЄС

Укрінформ
Країни “Вишеградської групи” не погодяться на примусовий розподіл біженців між країнами Євросоюзу.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявили глави урядів Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини Беата Шидло, Богуслав Соботка, Роберт Фіцо та Віктор Орбан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми підтвердили, що не погоджуємося на обов'язкове розміщення біженців. Ми виступаємо проти об'єднання дискусій про міграцію з європейськими фондами”,- заявив Соботка.

Він додав, що європейські кошти на розвиток не повинні бути засобом тиску на країни, щоб вони змінили свої погляди на міграційну політику ЄС.

Прем'єр Словаччини Фіцо підкреслив, що рішення Єврокомісії про обов'язковий розподіл біженців призвело до появи “великого рову” між деякими країнами ЄС. “Ми хотіли б, щоб рішення на дуже дразливі теми приймалися консенсусом”, - зазначив Фіцо.

Орбан поінформував, що останнім часом Угорщина змінила внутрішнє законодавство, забезпечивши цим самим себе від неконтрольованого напливу біженців. Ці нормативні акти передбачають, що біженці не зможуть потрапити до Угорщини відразу після подачі заяви про надання притулку, а змушені будуть чекати на рішення відповідних угорських органів у транзитних зонах, за межами кордонів країни.

Прем'єр Шидло зазначила, що cлова єврокомісара з питань міграції Дімітріса Аврамопулоса про те, що країни ЄС не можуть відмовлятися від прийому біженців відповідно до прийнятих на себе зобов'язань восени 2015 року, є “непорозумінням і спробою шантажу”.

“Вишеградська група”, а також Польща, ніколи не погодяться на шантаж і на диктат таких умов. “Без сумніву, “Вишеградська група” і Польща не погодяться на такий шантаж”, - наголосила глава польського уряду.

Міністерство внутрішніх справ й адміністрації Польщі в понеділок повідомило, що Польща не погодиться на обов'язкове розміщення у себе біженців. Як альтернативу для прийому біженців у міністерстві назвали ущільнення зовнішніх кордонів ЄС.

Фото: polradio.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-