Землю під резиденцію Медведєва орендували за 40 рублів на рік - ЗМІ

Землю під резиденцію Медведєва орендували за 40 рублів на рік - ЗМІ

Документ
Укрінформ
Більш як чотири тисячі гектарів землі в Івановській області, на яких, імовірно, розташована резиденція прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, були здані в оренду щонайменше за 40 рублів на рік.

Про це йдеться у відповіді на депутатський запит, спрямований КПРФ в адміністрацію Івановської області, повідомляє "Собеседник".

Орендарем ділянки, виходить з документа, є фірма "Оріон" (раніше вона називалася компанія управляючого фонду "Дар"), пише газета. Ділянка 4108,49 гектара компанія отримала в оренду на 49 років за результатами аукціону, в якому була єдиним учасником.

Орендна плата за всю ділянку встановлена для "Оріона" у розмірі 39 рублів 32 копійок на рік. Середня вартість оренди гектара землі в Івановській області, за даними "Собеседника", становить близько двох мільйонів рублів на рік.

Виданню також стало відомо, що 2014 року адміністрація Івановської області видала компанії "Оріон" дозвіл на доставку на орендовану ділянку землі 50 маралів з Алтайського краю. Для тварин був побудований вольєр на 124 гектарах.

Раніше "Собеседник" і Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікували розслідування, в яких йшлося, що в Івановській області в районі міста Плес знаходиться "секретна резиденція" прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, нагадує "Медуза".

За даними ФБК, облаштуванням резиденції в Івановській області займався фонд "Дар" на гроші, надані акціонерами компанії "Новатек". Фонд "Дар", стверджує ФБК, пов'язаний з дружиною Дмитра Медведєва. Після 2011 року резиденція була передана Фонду зі збереження історико-культурної спадщини. Таким чином, зазначав ФБК, Медведєв формально не має відношення до садиби, проте регулярно відвідує її.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-