Правозахисники кажуть про катування затриманих на мітингу у Москві

Правозахисники кажуть про катування затриманих на мітингу у Москві

Укрінформ
Спільнота Gulagu.net і перший заступник голови ОНК Москви Єва Меркачова перевірили умови тримання затриманих на марші 26 березня в ВМВС Москви і виявили масу порушень вимог Європейської конвенції з прав людини.

Про це повідомляється на сайті Gulagu.net.

"Затриманих на мітингу проти корупції свідомо помістили у переповнені камери; у камерах, розрахованих на 2 людини (2 ліжка = 2 індивідуальних спальних місця) розмістили по 4-6 затриманих; фактично до затриманих застосовано катування шляхом позбавлення сну, харчування, питної води (людям доводиться спати по черзі по 1,5-2 години, деяким доводиться спати прямо на підлозі); на момент перевірки 22 год. 15 хв. - вечеря не була видана жодному із затриманих (факт катувань шляхом позбавлення їжі, катування голодом)", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що в камерах не працювала належним чином вентиляція, приплив повітря розрахований на тримання в кожній камері по 2 людини максимум, проте в камерах розмістили по 4-7 людей і нині їм душно, є ризик передачі захворювань повітряно-крапельним шляхом.

Затримані висловили Меркачовій скаргу за фактом неоформлення протоколу затримання упродовж більш як 6 годин з моменту фактичного затримання (підробка), підробки низки документів і підстав для затримання, тримання затриманих на холоді за температури нижче +3 градуси перед відділенням МВС "Богородське" (куди їх доставили і не прийняли) упродовж більш як 3 годин.

Також відзначається, що матраци були видані під вечір 27 березня, тобто більше доби затримані були вимушені по черзі спати на дерев'яних настилах-ліжках. Постільна білизна і рушники їм не видавалися.

Співробітники МВС також не повідомили родичів затриманих про їх місцезнаходження.

Співтовариство Gulagu.net звернулося до прокурора Москви Володимира Чурикова з проханням терміново провести прокурорську перевірку умов утримання і фактів грубого порушення законних прав затриманих.

Як повідомлялося, у неділю, 26 березня, у Москві і десятках міст Росії на заклик опозиціонера Олексія Навального відбулися  акції проти корупції під загальною назвою "Он вам не Димон". У багатьох містах поліція затримувала учасників акцій - зокрема, в Москві поліція відвезла у відділення більше тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-