Сенат США хоче заслухати зятя Трампа щодо його підозрілих зв'язків із Росією

Сенат США хоче заслухати зятя Трампа щодо його підозрілих зв'язків із Росією

Укрінформ
Розвідувальний комітет верхньої палати Конгресу США планує організувати слухання із зятем і радником президента Трампа Джаредом Кушнером щодо його контактів з послом РФ, а також керівництвом російського банку, який перебуває під санкціями.

Про це повідомило в понеділок інформагентство Reuters із посиланням на одного з представників у американському Конгресі. 

"Комітет з питань розвідки Сенату хоче заслухати зятя президента Дональда Трампа, Джареда Кушнера, в рамках розслідування зв'язків оточення Трампа і представників російської влади", - йдеться в повідомленні.

За словами джерела, комітет планує офіційно повідомити про це пізніше в понеділок.

Кушнер під час президентської кампанії Трампа був його радником і нині обіймає посаду старшого радника в Білому домі. Він є однією з найбільш наближених до президента осіб. Сенатори хочуть розпитати Кушнера про дві зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком, що відбулися в грудні в Trump Tower у Нью-Йорку. Крім того, Комітет цікавлять відповіді щодо зустрічі зятя Трампа з керівником державного банку Росії "Внешэкономбанк". Ця фінансова установа з 2014 року перебуває у списку санкцій, пов'язаних з російською окупацією Криму.

Станом на сьогодні принаймні чотири комітети Конгресу США проводять розслідування щодо можливих спроб Росії вплинути на президентські вибори, а також будь-яких зв'язків оточення Трампа з Москвою. Крім того, як підтвердив минулого тижня директор ФБР Джеймс Комі, слідчі Бюро паралельно опрацьовують ці напрями.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Трамп призначив свого зятя, Джареда Кушнера, керівником Офісу американських інновацій – нової впливової структури в Білому домі, що відповідатиме за виконання ключових передвиборчих обіцянок Трампа у його нинішній політиці.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-