У мінській поліції

У мінській поліції "зник" затриманий журналіст InformNapalm

Відео
Укрінформ
У Мінську під час мітингів на День Волі був затриманий редактор білоруської редакції InformNapalm Денис Івашин, якого мали сьогодні вранці доправити до суду.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

"Сьогодні в суді Фрунзенського району (вул. Дуніна-Марцинкевича, 1/2) мають судити редактора білоруської редакції InformNapalm Дениса Івашина. Журналіста затримали під час розгону акції на День Волі в Мінську. Івашина звинуватили в порушенні статті 23.34 КоАП (порушення порядку організації проведення масових заходів), вихідні він провів на Окрестіна (ізолятор у Мінську – ред.). Але в суд Фрунзенського району Дениса Івашина вранці не привезли", - йдеться у повідомленні.

Наразі адвокат і юристи шукають затриманого правоохоронцями Івашина.

InformNapalm також опублікував відео від 25 березня,  де на 3 хвилині 36 секунді видно, як Івашина заштовхують у автозак, він кілька разів намагається пояснити ОМОНу, що він журналіст, однак силовики не слухають і продовжують силові дії.

"Просимо правозахисників і міжнародну спільноту сприяти звільненню журналіста з-під варти, а також не допустити політичного переслідування через професійну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, на вихідних у Білорусі намагалися відзначити День Волі - 99 річницю проголошення Білоруської народної республіки.

У суботу в центр Мінська прийшли близько тисячі людей.  При  цьому, у заздалегідь оголошене місце збору змогли потрапити в основному журналісти - потенційних учасників акції зупиняли кордони міліції. Акція не була санкціонована владою і завершилася масовими затриманнями.

За інформацією ЗМІ, було затримано більше сотні активістів, журналістів, правозахисників.

В Білорусі з початку року також проходять акції протесту проти "Декрету про дармоїдів". Він зобов'язує непрацюючих сплачувати спеціальний збір у розмірі близько 200 євро. Під дію Декрету потрапили багато соціально незахищених груп (молоді матері, люди з хронічними захворюваннями, сільські жителі, які ведуть натуральне господарство, солдати-строковики й багато інших).

Фото: скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-