Навальному присудили штраф у 20 тисяч

Навальному присудили штраф у 20 тисяч

Укрінформ
Тверський районний суд Москви оштрафував опозиціонера Олексія Навального на 20 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Дождь".

"Навального визнали винним в організації несанкціонованої масової акції у Москві. Суд визнав політика винним у порушенні частини першої статті 20.2.2 КпАП (організація що не є публічним заходом масового одночасного перебування та(чи) пересування громадян у громадських місцях, публічні заклики до цих дій, а також участь у них, якщо вони спричинили порушення громадського порядку)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Тверський суд розглядає два обвинувачення відносно Навального - йому також інкримінують статтю 19.3 КпАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Під час засідання Навальний попросив викликати до суду прем'єр-міністра Дмитра Медведєва. "Я хочу викликати до суду реального організатора вчорашнього мітингу. Він зможе пояснити, чому стільки людей вийшли вчора на вулиці", - сказав опозиціонер.

Як повідомлялося, у Москві 26 березня пройшла несанкціонована акція протесту проти корупції. За даними поліції, у ній взяли участь приблизно 7-8 тисяч осіб.

Навального затримали через 20 хвилин після початку акції біля станції метро "Маяковська". Всього було затримано більше тисячі учасників акції.

Фото: Дождь

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-