Ващиковський: Обрання Туска президентом Євроради фальсифіковано

Ващиковський: Обрання Туска президентом Євроради фальсифіковано

Укрінформ
Обрання Дональда Туска президентом Євроради на наступну каденцію під час саміту ЄС у березні було фальсифіковано, і Варшава має докази цього.

На цьому в ефірі телеканалу tvn24 наголосив у понеділок глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

“Можна буде пояснити, що відбулася фальсифікація. У нас зараз є експертизи, які показують, що Туска обрано таким чином, що це можна поставити під сумнів на рівні європейського права”, - заявив Ващиковський.

Він підкреслив, що під час процедури обрання головуючий на засіданні не запитав хто з країн є “за”, хто “проти”, а хто “утримався”.

“Це неправда, що ми програли 27:1, оскільки у цих 27-ми країн ніхто не запитав, хто “за”, а хто утримався”, - констатував глава МЗС Польщі.

Ващиковський наголосив, що фальсифікація мала б полягати також у тому, що польського кандидата на президента Євроради депутата Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського не допущено до процедури голосування. 

“Яцек Саріуш-Вольський не отримав шансів, щоб за його кандидатуру відбулося голосування кваліфікованою більшістю голосів”, - заявив Ващиковський.

Туска переобрано на посаду президента Євроради на наступні 2,5 року під час саміту ЄС 9 березня. У ході голосування лише глава польського уряду Беата Шидло виступила проти кандидатури  колишнього прем'єр-міністра РП Туска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-