Римська декларація не відповідає очікуванням усіх - Шидло

Римська декларація не відповідає очікуванням усіх - Шидло

Укрінформ
Римська декларація є непоганою у нинішніх реаліях, але не відповідає очікуванням усіх країн Спільноти.

Про це після підписання Римської декларації заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує РАР.

“Безумовно, Римська декларація не відповідає очікуванням усіх, якщо говорити про далекоглядність й амбіції, які пов'язувалися з нею. Але вона була документом, який був можливим для підписання у даний момент”, - заявила Шидло.

Вона підкреслила, що підписання декларації є “певним чином кроком до відновлення єдності ЄС”.

“Сьогодні нашим обов'язком, усіх тих, хто підписав декларацію, є відновлення Євросоюзу, пошук і відбудова єдності”, - зазначила глава польського уряду, додавши, що цей документ не повинен бути лише “ювілейним”.

Шидло також поінформувала, що в документі було враховано польські пріоритети.

“Це лише перший крок, перед нами - чергові. Побачимо, чи лідери європейських країн можуть, чи ЄС може на базі цієї декларації будувати власну єдність і відновлювати цей європейський проект”,- наголосила глава польського уряду.

Як інформувало агентство, глави держав та урядів, а також керівники інституцій Європейського Союзу підписали політичну декларацію, яка визначає стратегію подальшої інтеграції співтовариства у складі 27 країн-членів.

Декларація відзначає здобутки європейської інтеграції за 60 років, а також включає сучасні виклики для ЄС і шляхи спільного бачення майбутнього на наступні роки.

Фото: PAP / Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-