У Берліні провели акцію на підтримку єдності Європи

У Берліні провели акцію на підтримку єдності Європи

Фото
Укрінформ
Країни Євросоюзу повинні краще захищати зовнішні кордони і тісніше співпрацювати у сфері оборони.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель за підсумками ювілейного саміту ЄС у Римі в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дивимося вперед. Ми хочемо більш безпечну і захищену Європу, що означає, що ми повинні краще захищати наші зовнішні кордони. Ми хочемо сильну Європу, що означає, що ми повинні тісніше співпрацювати у сфері оборони», - заявила глава німецького уряду.

Вона наголосила, що країни-члени ЄС також хочуть економічно більш сильну Європу, «соціальну». При цьому Меркель визнала, що країни ЄС мають різні соціальні системи, і повторила свою тезу про Європу двох швидкостей, яка, тим не менш, повинна рухатися в єдиному напрямку.

У суботу лідери країн Євросоюзу, в коло яких вже не входила Велика Британія, підписали в Римі підсумкову Декларацію до 60-річчя Римського договору, в якій підтвердили свою відданість принципам спільного майбутнього у складі ЄС. Підписання відбулося в Палаці консерваторів на Капітолійському пагорбі, де 25 березня 1957 року шість країн - ФРН, Франція, Італія, Бельгія, Нідерланди і Люксембург - уклали Римський договір, який став основою Європейського Економічного Співтовариства (ЄЕС), яке пізніше переросло в ЄС.

Тим часом у центрі Берліна сьогодні відбулася численна акція на підтримку Європейського проекту, в якій взяли участь представники різних країн. Вони висловлювали жаль з приводу Brexit і надію на те, що молодь матиме можливість жити в єдиній і процвітаючій Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-