В ООН засудили ракетні випробування КНДР

В ООН засудили ракетні випробування КНДР

Укрінформ
У Радбезі висловили занепокоєння з приводу "все більш дестабілізуючої поведінки" Пхеньяна. Південнокорейські військові повідомляють про підготовку КНДР до нових ядерних випробувань.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Рада Безпеки ООН... "рішуче засудила" чергові ракетні випробування, проведені владою Північної Кореї. Як зазначається в заяві Радбезу, запуск ракети і випробування ракетного двигуна стали "серйозним порушенням" міжнародних зобов'язань КНДР. У документі також наголошується на занепокоєнні щодо "все більш дестабілізуючої поведінки" Пхеньяна", - йдеться у публікації.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 22 березня, влада КНДР, згідно з повідомленням міністерства оборони Південної Кореї, провела випробування ракети невстановленого зразка, які, судячи з усього, закінчилися невдало. Крім того, державні ЗМІ Північної Кореї повідомили про успішно проведене тестування нового ракетного двигуна.

Водночас, як повідомив агентству Reuters представник армії Південної Кореї, Пхеньян у будь-який момент готовий провести нове випробування атомної зброї. Південнокорейські військові, за даними джерела агентства, уважно спостерігають за ядерним полігоном на східному узбережжі КНДР.

Аналогічне повідомлення, посилаючись на офіційних осіб, які мають інформацію з розвідувальних джерел, передала американська телекомпанія Fox News. За її даними, Пхеньян знаходиться на завершальній стадії підготовки до ядерних випробувань, які можуть відбутися в найближчі дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-