У Сенаті США з'явився законопроект з новими санкціями проти Ірану

У Сенаті США з'явився законопроект з новими санкціями проти Ірану

Укрінформ
Представники обох партій американського Сенату ініціювали законопроект, який передбачає введення нових санкцій проти Ірану.

Про це повідомило в четвер американське видання The Hill.

"Як заявили сенатори, вони вважають, що посилення санкцій допоможе зайняти жорстку позицію по відношенню до Ірану після того, як на двопартійному рівні виникли невдоволення, що адміністрація Обами не чинила достатнього тиску на цю країну", - зауважується в публікації.

Законопроект включатиме в себе додаткові санкції проти осіб, пов'язаних з програмою розробки балістичних ракет Ірану та розширюватиме обмеження також на організацію "Корпус стражів ісламської революції".

За словами голови сенатського Комітету з питань міжнародних відносин Боба Коркера, новий закон "дозволить США повернути ініціативу щодо Ірану та рішуче протидіяти загрозі з його боку" з метою забезпечення національної безпеки та безпеки союзників Сполучених Штатів.

Водночас, як зазначає видання, серед демократів збереглися застереження, що посилення санкцій проти Ірану негативно відобразиться на ядерній угоді з цією країною. Такі ж побоювання мали місце, коли наприкінці минулого року Сенат продовжив санкції, які діяли проти Ірану, ще на десять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-