Новий парламент Нідерландів став до роботи - формують коаліцію

Новий парламент Нідерландів став до роботи - формують коаліцію

Укрінформ
Депутати нижньої палати парламенту Нідерландів зібралися на перше засідання після виборів та розпочали виконання повноважень.

Про це повідомила прес-служба нижньої палати парламенту країни. 

Новообрані нідерландські депутати почали роботу з висловлення співчуття у зв'язку із терактом у Лондоні, внаслідок якого п'ятеро людей загинули і понад 40 отримали поранення.

З моменту парламентських виборів 15 березня уряд Марка Рютте подав у відставку, таким чином серед 150 обранців до депутатських повноважень приступили й низка діючих міністрів. На час формування коаліції міністри, у тому числі й Рютте, будуть одночасно виконувати повноваження депутатів нижньої палати та членів уряду.

Водночас після виборів тривають переговори між політичними партіями та процес формування коаліції. За даними нідерландських медіа, наразі 4 партії - VVD, D66, CDA та Groen Links планують продовжувати переговори щодо створення коаліційного уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня у Нідерландах пройшли парламентські вибори. Найбільше голосів здобула партія прем'єр-міністра Марка Рютте VVD - 33 зі 150 місць у парламенті. Друге місце посіла ультраправа партія PVV - 20 місць, християнсько-демократична CDA та прогресивні демократи D66 здобули по 19 місць, парія Groen Links - 14 місць. Ще до виборів більшість політичних партій заявили, що не будуть формувати коаліцію з ультраправою партією PVV.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-