Глава Пентагону звернувся до Конгресу за додатковими $30 млрд на цей рік

Глава Пентагону звернувся до Конгресу за додатковими $30 млрд на цей рік

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Меттіс звернувся до головного законодавчого органу країни з проханням про виділення додаткових $30 млрд нинішнього року для забезпечення військового стримування, необхідного для дипломатичних зусиль США у світі.

Про це він заявив під час слухань у Комітеті з питань асигнувань Сенату, який розглянув у середу питання бюджету для Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я тут сьогодні, щоб запросити вашої підтримки на додатковий запит $30 млрд фінансування на 2017-й фінансовий рік", - зауважив міністр оборони, запевнивши, що ця сума може забезпечити відповідь на існуючі виклики безпеки, які стоять зараз перед Сполученими Штатами.

Меттіс підкреслив, що дипломатичне рішення "залишатиметься нашим кращим варіантом, але ми не можемо заперечувати роль наших військових у створенні умов для дипломатичного прогресу". За його словами, військове стримування – це єдиний надійний спосіб, якщо військова сила є достатньою.

Він також зауважив, що треба давати реальну оцінку міжнародній політиці.

"Ми бачимо, як Росія і Китай прагнуть застосувати право вето на економічні, дипломатичні та безпекові рішення", - звернув увагу міністр.

Водночас, як зауважив глава Пентагону, терористичні угруповання нищать мирне населення та загрожують світу в багатьох регіонах, у тому числі в США. Триває безрозсудна риторика й провокації з боку Північної Кореї – попри осуд і санкції ООН.

"Ця ситуація вимагає від Пентагону збереження безпечного й надійного ядерного стримування та вирішальної потужності звичайних озброєнь", - заявив глава міноборони Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-