У Сирії з кінця січня загинуло втричі більше росіян, ніж визнає Москва - ЗМІ

У Сирії з кінця січня загинуло втричі більше росіян, ніж визнає Москва - ЗМІ

Укрінформ
Втрати російських сил у Сирії з кінця січня були більш як втричі більші, ніж було оголошено офіційно.

Про це свідчать дані, зібрані Reuters.

"Підрахунок говорить про те, що в Сирії йдуть жорстокіші бої, які коштують Росії дорожче, ніж про це говорить Кремль", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що вісімнадцять росіян, які воювали на стороні сирійських урядових військ, загинули у період з 29 січня, що збігся з важкими боями за повернення контролю над Пальмірою, зайнятою бойовиками "Ісламської держави".

Міноборони РФ, у свою чергу, офіційно повідомило лише про п'ять загиблих за цей період військовослужбовців, і в заявах представників відомства не згадуються якісь крупні великі операції Росії у боях за Пальміру.

Кількість загиблих стала зрозумілою з інтерв'ю з їхніми родичами і друзями, чиновниками, працівниками кладовищ, повідомлень місцевих ЗМІ про похорони і свідчень, зібраних групою блогерів Conflict Intelligence Team (CIT), яка займається розслідуванням воєнних конфліктів. У кожному випадку Reuters незалежно перевірив повідомлення про загибель бійців, отримавши підтвердження від людей, які їх знали.

Повідомляється, що втрати з кінця січня стали одними з найбільших для російського контингенту в Сирії з початку воєнної операції півтора року тому.

Представник російського МЗС переадресував питання про втрати у Міністерство оборони. У свою чергу Міноборони не відповіло на питання агентства про втрати та воєнні операції у Сирії. Кремль теж не відповів на запит про коментар.

Більшість загиблих формально була не військовослужбовцями, а цивільними, які працюють як приватні особи за контрактом під керівництвом російського військового командування. Москва офіційно не визнала присутності найманців у Сирії.

Вісімнадцять жертв, зафіксованих Reuters, включають п'ять кадрових військовослужбовців, про смерть яких оголосило Міністерство оборони, чотирьох бійців, які були найняті приватною компанією і вбиті в один день всією групою, сім інших співробітників приватної компанії і ще двох кадрових військовослужбовців, про смерть яких Міноборони не оголошувало.

Початок вивченого періоду Reuters збігається з перекиданням російських сил у район Пальміри, сказали кілька осіб, які знали загиблих.

Рідні кількох вбитих бійців сказали агентству, що були попереджені по телефону людьми, які брали участь у вербуванні найманих бійців для відправлення в Сирію, щоб вони не розмовляли з журналістами.

Повідомлення у місцевих засобах інформації та соціальних мережах передбачають, що, починаючи з останніх чисел січня, у Сирії загинуло ще більше росіян, ніж згаданих 18 бійців, проте Reuters не зміг отримати незалежні підтвердження загибелі цих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-