Вибори в Болгарії: Один з кандидатів виявився керівником відразу двох партій

Вибори в Болгарії: Один з кандидатів виявився керівником відразу двох партій

Укрінформ
Прокуратура болгарської столиці проводить перевірку документів ЦВК, згідно з якими один з кандидатів у депутати Народного зібрання Болгарії зареєстрований в якості керівника одразу двох політичних партій.

Про це повідомили в прес-службі Софійської міської прокуратури, передає власний кореспондент агентства.

«До прокуратури надійшли матеріали від Центральної виборчої комісії, згідно з яким один з кандидатів у депутати Народного зібрання Болгарії, бізнесмен Веселін Марешки записаний керівником одразу двох політичних партій - «Воля» (партія зареєстрована в 2007 році) і «Народного руху за свободу і демократію» (2004 рік). За цим фактом триває перевірка», - повідомили в прокуратурі.

Згідно болгарського законодавства, керівником політичної партії може стати будь-який громадянин країни за умови, що він не є членом іншої політичної сили.

Якщо представлені Центрвиборчкомом факти підтвердяться, Веселіну Марешки загрожують санкції аж до виключення з парламентської гонки.

Сам бізнесмен поки ніяк не прокоментував інцидент.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, партія «Воля» Веселіна Марешки має всі шанси потрапити в майбутній болгарський парламент.

Нагадаємо: позачергові парламентські вибори пройдуть в Болгарії в неділю, 26 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-