МЗС Туреччини викликало

МЗС Туреччини викликало "на килим" повіреного у справах Німеччини

Укрінформ
Анкара висловила протест проти висловлювань глави Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каля про спробу путчу в Туреччині в липні 2016 року. У МЗС Туреччини був запрошений для розмови тимчасовий повірений у справах ФРН.

Про це повідомляє DW.

"У заяві турецького МЗС фрази керівника німецької спецслужби були розцінені як "толерантне" ставлення Німеччини до руху ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого влада Туреччини вважає організатором невдалого перевороту", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Анкара звинуватила Берлін у наданні притулку сотням прихильників Гюлена.

Каль заперечив офіційну точку зору Анкари щодо спроби путчу. Немає жодних вказівок на те, що за спробою перевороту в Анкарі стояв Гюлен і його Рух служіння, заявив глава BND в інтерв'ю німецькому тижневику Der Spiegel, опублікованому 20 березня.

"Туреччина намагалася переконати нас у цьому на різних рівнях, але і досі це не вдалося", - наголосив Бруно Каль. Він також заперечив турецькій владі, яка вважає Рух служіння ісламістсько-екстремістським. "Рух Гюлена є громадським об'єднанням, яке займається релігійною і світською освітою", - заявив Каль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-