Турецька влада вирішила відмовитися від агітаційних виступів у Німеччині

Турецька влада вирішила відмовитися від агітаційних виступів у Німеччині

Укрінформ
Після багатьох днів суперечок і звинувачень з боку Анкари на адресу німецької влади в перешкоджанні виступам турецьких політиків перед турками, які мешкають у ФРН, прийнято рішення зовсім не проводити такі виступи.

Про це повідомляє Tagesschau

«Ми не організовуватимемо подальші виступи представників турецького уряду до самого референдуму», - наводить видання слова Зафера Сіракая, президента Союзу європейсько-турецьких демократів, що представляє інтереси турецької правлячої Партії справедливості і розвитку.

За його словами, союз продовжуватиме організовувати «інформаційні кампанії» своїми силами. 

Раніше німецькі політики пригрозили забороною на агітаційні виступи представників турецького уряду у ФРН, проте рішення так і не було прийняте. 

Як повідомляв Укрінформ, у ФРН були зірвані як мінімум 4 виступи турецьких міністрів. Офіційний Берлін відхрестився від своєї участі в цьому, посилаючись на рішення місцевої влади. Ті мотивували відмову відсутністю необхідних технічних умов приміщень і міркуваннями безпеки. Проте увесь гнів президента Реджепа Таїпа Ердогана пролунав на керівників країни, «методи» яких він назвав нацистськими, назвавши особисто канцлера Ангелу Меркель. Вона напередодні відповіла: «Нацистські порівняння з боку Туреччини повинні припинитися. І до того ж без будь-яких «коли» і «але». 

16 квітня в Туреччині відбудеться референдум щодо конституційних змін, завдяки яким країна може перетворитися на президентську республіку. За це і агітують зараз члени турецького уряду в країнах, де мешкає багато їх співвітчизників, які мають право голосу. У Німеччині таких майже півтора мільйони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-