Родичі жертв теракту 9/11 позиваються проти Саудівської Аравії

Родичі жертв теракту 9/11 позиваються проти Саудівської Аравії

Укрінформ
У федеральний суд США надійшов позов до Саудівської Аравії від імені родичів 850 загиблих і 1500 поранених внаслідок терактів 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє ВВС Україна

"Цей позов свідчить про те, що сім'ї не будуть здаватися, вони хочуть довести причетність Саудівської Аравії до тих подій", - заявив виданню USA Today адвокат Джим Крейндлер, юридична фірма якого працює з сім'ями загиблих і постраждалих вже майже 16 років.

Крейндлер звинувачує Саудівську Аравію в тому, що вона безпосередньо фінансувала "Аль-Каїду", а також забезпечувала їй оформлення документів і допомогу в перевезенні людей і вантажів по всьому світу.

У позові вказані кілька саудівських благодійних організацій, яких заявники вважають причетними до створення і фінансування тренувальних таборів для бойовиків "Аль-Каїди". Позивачі стверджують, що ці організації співпрацювали з лідером "Аль-Каїди" Усамою бен Ладеном і допомагали створенню нових осередків в Пакистані й Афганістані.

Крім того, в позові згадані імена саудівських чиновників, які, на думку заявників, протягом півтора року до терактів співпрацювали з викрадачами літаків, що розбилися 11 вересня 2001 року.

У позові вимагається відшкодувати збитки, проте ані юристи, ані позивачі не розголошують заявлену суму.

Юристи, що представляють інтереси Саудівської Аравії в цій справі, наразі не прокоментували новину про позов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-