У Сирії вбили ще одного російського найманця, який воював і на Донбасі - ЗМІ

У Сирії вбили ще одного російського найманця, який воював і на Донбасі - ЗМІ

Укрінформ
У Сирії вбито чергового російського найманця з неформального військового формування "ЧВК Вагнера", який раніше також воював проти сил АТО на сході України.

Про це повідомляє петербурзьке інтернет-видання "Фонтанка".

"45-річний Олександр Сагайдак брав участь у бойових діях в Сирії у складі "приватної військової компанії". За попередніми даними, він загинув у кінці лютого 2017 року. Його тіло було переправлено в морг військового госпіталю в Ростові", - йдеться у повідомленні. 

За словами співрозмовників "Фонтанки", офіційна причина смерті - "серцева недостатність". Похорони петербуржця відбулися у понеділок на кронштадтському кладовищі.

"Про Олександра Сагайдака відомо, що у дев'яностих роках він служив у прикордонних військах Росії в Таджикистані, брав участь у бойових діях. Після звільнення в запас протягом багатьох років працював у приватних службах безпеки. До 2015 року був начальником охорони у муніципального депутата Всеволозького району Едуарда Чирко - політика зі складною репутацією, в минулому голови адміністрації і муніципальної ради Колтушей", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що в січні 2016 року Сагайдак був затриманий поліцією за зберігання зброї і боєприпасів. Він був заарештований і перебував під вартою до літа 2016 року, коли був звільнений під підписку про невиїзд. 

Чирко розповів "Фонтанці", що Сагайдак, за його даними, найнявся на роботу в таку собі "приватну військову компанію" в липні 2016 року, звільнившись зі слідчого ізолятора. Після цього Сагайдак поїхав у табір підготовки в Краснодарський край. Едуард Чирко підтвердив, що, за його даними, Олександр Сагайдак загинув у бою на території Сирії.

Нагадується, що в селищі Молькіно Краснодарського краю знаходилася база підготовки неформального військового формування, відомого, як "ЧВК Вагнера", найманці якого  воювали на території України і в Сирії.

Як повідомляє у своєму блозі знайома і колега Олександра Сагайдака yuliya-ladoga, до Сирії Сагайдак брав участь у бойових діях на Донбасі: "Перебування на Донбасі неслабо надламало його. Він вже так і не зміг повернутися до звичайного нормального життя дома - ні в сім'ї, ні в роботі. Тому - як наслідок - Сирія. Це тільки в новинах там все добре і легко - ми тільки літаємо і бомбимо, звільняємо, так би мовити, від ІДІЛУ. Але це неправда - там гинуть люди щодня". 

Вона також опублікувала фотографії Олександра Сагайдака, надіслані з Сирії, а також фото його уніформи з нагородами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-