Глава МЗС Німеччини побачив

Глава МЗС Німеччини побачив "глобальний поворот" у енергетиці

Укрінформ
Питання постачання енергії та її виробництва має не лише економічний та соціальний характер, але і політичний, роблячи залежними країни-імпортери.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель на відкритті в понеділок 3-го Берлінського енергетичного діалогу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми бачимо, як країни, які залежать від імпорту сировинних товарів, потрапляють під тиск, якщо маршрути постачань через конфлікти, війни та громадянські війни стають нестабільними та небезпечними. Ми також бачимо, як постачання сировини саме по собі може стати джерелом конфлікту", - заявив глава німецького МЗС. 

Глава МЗС звернув увагу на те, що "стійке енергопостачання вже давно стало проблемою безпеки, воно також часто стає і питанням справедливості. Це питання має вирішальний вплив на світ та стабільність у нашому світі".

Габріель зазначив, що останнім часом впадає у вічі тенденція, коли у відновлювальну енергетику інвестують не лише промислово розвинені країни, але і ті, що розвиваються. 

"Те, що ми спостерігаємо, це глобальний енергетичний поворот", - сказав він, зазначивши, що такий поворот потрібен усім не лише заради захисту довкілля та енергетичної безпеки, але і для того, щоб зробити світ "більш безпечним та справедливим".

За його словами, перехід на відновлювальні джерела не лише має результатом отримання екологічно чистої та нешкідливої для клімату енергії, але і дає можливість часто уникнути імпорту енергоносіїв, залежності від дорогих мереж, а також створювати нові робочі місця. У самій Німеччині в галузі працює понад 300 тисяч чоловік.

У форумі беруть участь міністри, політики та економісти з понад 90 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-