Світовий банк надасть рекордну суму Африці

Світовий банк надасть рекордну суму Африці

Укрінформ
Протягом чотирьох років африканські країни отримають кредитування в розмірі 57 млрд доларів.

Світовий банк схвалив пакет фінансування для країн на південь від Сахари в Африці, яким протягом найближчих чотирьох років нададуть рекордне фінансування у розмірі 57 млрд доларів, передає ZN,ua.

"Йдеться про безпрецедентну можливість змінити траекторію розвитку країн регіону", - заявив президент групи Світового банку Джим Йон Кім.

У рамках фінансування будуть відкриті кредитні лінії на розвиток освіти, базового медичного обслуговування, забезпечення населення питною водою. Крім того, фінансування повинно сприяти розвитку сільського господарства, інфраструктури та інституційним реформам в ряді країн.

Назви країн в повідомленні не уточнюються.

Із загальної суми 57 млрд. дол. 45 млрд. будуть виділені через Міжнародну асоціацію розвитку - підрозділ Світового банку, який допомагає найбіднішим країнам. Ще 8 мільярдів підуть на інвестиції в приватний сектор через Міжнародну фінансову корпорацію, а 4 мільярди виділить третій підрозділ СБ - Міжнародний банк реконструкції і розвитку.

Фінансування торкнеться майже 450 різних проектів.

Як повідомляв Укрінформ, в ООН заявили про найбільшу гуманітарну кризу в світі з часу після заснування ООН в 1945 році. Йдеться про ситуації в чотирьох країнах Африки і Близького Сходу - Ємені, Нігерії, Сомалі та Південному Судані, де голод загрожує життю близько 20 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-